fredag 22 mars 2019

KVARTSFINALER

Det är nästan omöjligt att tippa årets kvartsfinaler och vilka som blir svenska mästare. Det skiljer inte mycket mellan de här åtta lagen, troligtvis blir det hemmafavören som fäller avgörande.

FBK - HV71 4-2
Det som blir avgörande i den här matchen är att FBK har bättre backar än HV71. Backarna i HV71 går inte att lita på, det är för många som är för dåliga i defensiven, framförallt de högerfattade. Dessutom verkar FBK ha förstått att man kan inte bara tuta och köra, är mer disciplinerade än förra året.

VF-MALMÖ 4-3
Göteborgarna har inte imponerat under säsongen, men jag inbillar mig att gubbgänget med Lundkvist i spetsen tänder till inför ett fullsatt Scandinavium. Malmö är ett svårspelat lag och kommer att ställa till problem, men i slutändan blir hemmaplan avgörande.

DIF-SAIK 4-2
Om DIF har alla spelare friska kommer de att städa av SAIK utan större problem. Bättre målvakt och backar gör DIF till favoriter. SAIK är alldeles för ihåligt, räcker inte med Lindström och Möller.
En liten brasklapp, Josefsson måste vara spelklar och i toppform.

LULEÅ-VÄXJÖ 3-4
Här tror jag på en överraskning trots att LULEÅ har gjort en kanonsäsong. Förväntningarna är naturligtvis att LULEÅ skall spela final och det är helt nya förutsättningar för norrbottningarna som tidigare år inte har varit i närheten av den här positionen. Med två bra målvakter blir det en målsnål serie, så de som älskar många mål skall välja någon annan kvartsfinal.

Det blir en spännande fredagskväll som kryddas med AIK- LEKSAND
På lördag är jag bänkad på Friends för att följa Sveriges start på EM kvalet.🏒⚽️👍
Det är sådana här helger som förgyller tillvaron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar