fredag 1 mars 2019

LAG MED KRAV

Det är ingen tillfällighet att LULEÅ har släppt in minst mål och leder serien. De har en bra målvakt men han blir bra tack vare att laget försvarar sig bra över hela banan. Laget har förstått hur man vinner hockeymatcher, spelvändningar och komma till avslut snabbt istället för att harva runt i anfallszon i 40 sekunder.

Den viktigaste ingrediensen är trots allt att spelarna har krav på sig att utföra spelet utan puck så att det blir svårt för motståndarna att skapa målchanser. Ibland checkar laget för att i nästa byte vara samlade i mittzon, de har bra bedömningar. Suveräna i man man spelet i egen zon. Spelar även med bra bedömningar i spelet med puck, kan man spela blad gör man det annars lägger man på yta. Den här disciplinen i spelet har laget match efter match. Även de så kallade lirarna måste underordna sig försvarsspelet annars blir det läktaren.

Coachen Bulan Berglund är en av få coacher som ställer krav på sina spelare så han har den största delen i framgången. Det är intressant att höra DIF stjärnan Axelsson efter gårdagens förlust. Han tycker LULEÅ är för tråkiga att möta och har inget roligt spel. Surt sa räven, det är bara att hoppas att DIF inte har för många spelare av den typen för då blir det inga framgångar.
😂🏒🥅

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar