fredag 4 april 2014

VÄXJÖ TILL FINAL?

Växjö gjorde som SAIK krossade sina motståndare på bortaplan. Det är naturligtvis för tidigt att prata om final för Växjö. Det man kan konstatera är , trots ledning och bra spel av FBK, kunde de inte stå emot ett rörligt och tekniskt Växjö. Växjö är överlägset FBK när det gäller skridskoåkning och individuell skicklighet. Dessutom är deras försvarsspel minst lika bra som FBK:s.

Problemet för FBK är att de har för många tröga spelare och för få som kan utmana och göra sin spelare. Det är svårare att vara back idag, med de hårdare reglerna. En back idag måste vara följsam och vinna duellerna utan att ta till våld. För att få ett bra anfallsspel måste backen även kunna vända bort sin motståndare och ta ett eget initiativ med bra skridskoåkning. De här kvaliteterna finns inte i FBK:s backbesättning, undantag unge Kyllington som kommer att bli den back som FBK behöver i framtiden. Det räcker inte med att vara stor och stark, kravbilden är helt annorlunda idag. FBK har spelat på topp av sin förmåga i slutspelet och fått ut maximalt av ett begränsat material. Disciplin och minimalt med misstag har varit nödvändigt när de vet att de skjuter få mål. Det är svårt att spela match efter match utan att någon missar markering eller gör något fel pass, det blev bekräftat i andra och tredje perioden. Nu får de slå i underläge och det passar dagens lag.

Växjös forward Rosen har varit i koma sju månader, helt plötsligt blixtrar det om den skicklige forwarden och han skjuter tre mål. Detta mirakel kan nog inte ens den mest begåvade idrottspsykolog förklara.

I kväll får vi se om krossen fortsätter eller har Linköpings sorgearbete gett resultat?

Kvalserien går in i ett avgörande, vilket lag skall följa Örebro till SHL? Hur resultaten än blir i kväll kommer det inget avgörande förrän i sista omgången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar