tisdag 8 april 2014

ÄR SHL EN LIGA FÖR JUNIORER?

Vi vill att SHL skall vara en liga av världsklass. Här skall spelarna ha klarat av sin högskoleutbildning. Jag har ingenting emot att unga spelare får chansen, men de skall vara mogna och klara av ishockeyns ABC. Kylington är en mycket lovande back och har framtiden för sig, men i går hade han flera individuella misstag än vad som är acceptabelt. Det är för mycket daltande med talangerna, de skall bedömas som övriga spelare. Så här låter det bland experterna; de måste få misslyckas, synd om en ung spelare, kul att han får förtroende osv. Ibland undrar man vad de yngre spelarna får för utbildning. Är det fritt spel utan krav?

Matchen mellan FBK och LINKÖPING blev en rysare som innehöll det mesta, kanske inget skönspel men kampen och nerven fanns där hela tiden. Bägge lagen spelade uppoffrande och hade ordning på sina försvarsspel. Lite heta känslor och slagsmålsungar höjde temperaturen ytterligare. Det var omöjligt att förutse vilket lag som skulle gå segrande ur striden. Matchavgörandet finns inte i verkligheten, ett skott en meter över mål och studs i plexiglaset som leder till öppet mål och Växjö kan jubla. Lassila jublade lite för mycket utanför FBK:s bås och förtjänade en riktig smäll. Tyvärr blev det bara en halvträff. Hur det här slutar kan vi spekulera om i evighet, den som bryter sitt eget servgame har en bra chans.

Kvalserien såg länge ut att vara helt odramatisk. DIF skaffade sig en ledning på 5-1 och i Ängelholm stod det 1-1 i tredjepeioden. Helt plötsligt vaknade Rögle och sköt två mål, men AIK utjämnade och DIF kunde andas ut. Stockholm får även nästa år en representant i SHL och hockey Sverige kan andas ut.
 Kommer målvakten Högberg att stå på huvudet igen eller kör SAIK över Linköping ikväll?

2 kommentarer:

  1. den nämda backen är som du säger en lovande back men finns det
    inte bättre backar som spelar med lite större marginal i hela fbk så verkar
    det konstigt .han har varit med i j-20 och tabbat sig ordentligt som sista gubbe men avgör sen matchen o blir hyllad som geni.summa sumarum gör du mål framåt får du göra lite som du vill.utbildning var det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är precis det här det handlar om. Många vill bara se det som är godis. Helheten avgör en spelares kvalité.

      Radera