fredag 18 april 2014

SAIK PROMENERAR VIDARE MOT SM GULD

Det blev inget mirakel, trots att FBK efter sin förmåga gjorde en bra match. Det var lite spänning i andra perioden, men den förstördes av ett mycket svagt målvaktsspel. Wentzel skulle naturligtvis ha tagit både tvåan och trean. Även om målvaktsspelet skulle ha varit bättre hade SAIK till slut stått som segrare. SAIK är överlägsna på alla positioner och utstrålar ett självförtroende som FBK inte är i närheten av.

Det är inte roligt som spelare att komma upp till Skellefteå och veta även om vi gör en toppen match räcker vi inte till. I stort sett varje spelare i SAIK är individuellt akickligare än sin motståndare och jobbar lika hårt, med de förutsättningarna blir ekvationen svår att lösa. Tror inte ens att Einstein hade fixat detta. FBK:s försvarsspel var mycket bättre den här matchen, de kom närmare sina motståndare och hade möjligheter till lite spelvändningar. För att få ett bra anfallsspel måste man ha backar som kan göra något vettigt med pucken, de finns inte i dagens FBK. Den tilltänkta NHL backen Nygren när skall han visa upp sig?

Det kommer ett VM i Vitryssland och där måste SAIK stå för merparten av representationen. Om man ser på de forwards som för tillfället spelar i landslaget måste fem SAIK forwards vara givna. Jag tänker på kedjan Lindström, Karlsson och Möller plus Eriksson och Arvidsson. Synd att Belamare inte är svensk, vilken komplett center. Även backarna Burström och Alm måste ligga bra till.

Chansen att så här många SAIK spelare kommer med beror också på att alla NHL svenskar som är aktuella skall föda barn eller har andra familjeangelägenheter.

Leksand fortsätter att värva spelare som andra lag har ratat. De ser säkert någonting som andra inte har upptäckt.

GLAD PÅSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar