onsdag 9 april 2014

LINKÖPING VILL INTE VARA BÄST

Att SAIK spelar final är helt i sin ordning och mycket välförtjänt. Det märkliga är att Linköping inte tar upp kampen utan lallar omkring som att det var matcher i november utan större betydelse. De fick beröm för 1-0 segern, det var en godkänd insats men inte mycket mer. När det var dags för en avgörande match förväntade sig alla att Linköping skulle offra allt och lite till. Vad händer? Katastrof inledning det var närmare 0-5 än resultatet 0-3 efter första perioden. De ger sig inte själva chansen, matchen är över efter en period. Visst SAIK är ett fantastiskt lag och skall hyllas.

VAD FINNS DET FÖR KRAV PÅ SPELARE I. LINKÖPING?

Laget har många skickliga spelare som i sina bästa stunder kan utmana de bästa. Problemet är att de tror att det räcker att skjuta något mål ibland och göra någon spektakulär dragning. De är bara halva spelare, ishockey är så mycket mer. För att helheten skall bli bra måste man klara av de tråkiga bitarna. De pratade om att det måste vara roligt, elitidrott är inte roligt alla gånger det är smärtsamt och krävande om man vill vara med i toppen. De kommer även i fortsättningen att vara ett stabilt och ganska bra SHL lag, men vill de bli bäst måste det till en attityd förändring. Det finns många landslagsspelare och en del pratar till och med om NHL. Det såg vi inte mycket av i den här serien.

SAIK har förstått vad som krävs för att bli mästare. Nu får de en vecka på sig att ladda om och komma väl förberedda till finalen. Är det något lag som kan hota? Vi får hoppas att motståndarna inte står med mössan i handen, utan att vi får en ärlig kamp om SM- guldet.

Nu håller alla lag på att se om sina trupper. Det är fascinerande med nyförvärven, alla ropas ut som stjärnspelare. Det kommer att bli ett stjärnspäckat SHL nästa säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar