onsdag 16 april 2014

PROMENAD SEGER

Första finalmatchen blev som alla hade förväntat sig. SAIK körde över ett stillastående FBK i första perioden. Jag hade förväntat mig att FBK skulle möta SAIK högre upp i banan. SAIK startar med alla fem i egen zon och kommer i samlade attacker . FBK har en spelare på offensiva blå och resten på egen blå och backarna ibland tio meter bakom blå. Detta innebär att SAIK:s forwards alltid kommer rättvända och kan utmana FBK:s tröga backar. De fick även stå omarkerade i slottet och skjuta, FBK var pucktittare. FBK täcker bara ytor, de måste vara där motståndaren är. UPP I RYGG!!

När SAIK hade fått ledningen kontrollerade de matchen och visade att de även kan spela på resultat. De har ett bättre försvar och boxspel än FBK. De behövde inte offra mycket energi för att ta en komfortabel 3-0 seger.

Efter att ha sett händelseförloppet i första matchen har man svårt att se hur FBK skall kunna hota SAIK. Varje match är unik det som krävs är det som jag har påpekat i försvarsspelet, bättre PP och ett tursamt första mål så att det blir lite press på SAIK. Många tror att FBK skall spela fysiskt för att få SAIK ur balans, glöm det SAIK är fysiskt starkare än sina motståndare och det blir bara löjligt när Tollefsen åker omkring och skall spela polis. FBK får inte ta en onödig utvisning, alla vet vad som händer när SAIK får PP.

FÖR SPÄNNINGENS SKULL FÅR VI HOPPAS PÅ ETT MIRAKEL.
IBLAND BLIR DET EN ENSAM VINNARE PÅ V75.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar