måndag 7 april 2014

ETT SISTA DÖDSRYCK

Man brukar säga att målvakten är halva laget. I gårdagens match mellan Linköping och SAIK var den unge Högberg mer än halva laget och såg själv till, att det blir ytterligare en match. Det skall också påpekas att hela Linköping spelade uppoffrande och ville visa sin hemmapublik att de kan täcka skott och ta en smäll för lagets bästa.

Det är naturligt att den rätta intensiteten inte fanns hos SAIK från början. Efter tre raka segrar blir man lite nöjd och tror att det skall ordna sig med en lite mindre ansträngning. Efter 0-1 började SAIK vakna till, andra och framförallt tredje perioden var det spel mot målvakten Högberg. Det är närmast ett mirakel att det inte blir något mål i sista perioden.

KAN LINKÖPING VINNA I SKELLEFTEÅ?

Det känns orealistiskt att unge målvakten Högberg skall stå på huvudet i ytterligare en match. SAIK:s  intensitet i skridskoåkning och snabba passningsspel kommer att bli svårt att stå emot. Åskan slår bara ned på samma ställe en gång.

VARFÖR VINNER INTE FBK PÅ HEMMAPLAN?

På bortaplan är alla nöjda med sarg ut och en disciplinerad defensiv, ingen bryr sig om hur det ser ut bara vinsten räknas. Självklart vill spelarna visa hemmapubliken och sina anhöriga att de även kan vara lite konstruktiva. När laget inte besitter de kunskaperna och ändå försöker blir det lite misstag här och där, som utnyttjas av motståndarna. Detta har präglat FBK under hela säsongen. I kväll får vi se om de har lärt sig av tidigare misstag. Även försvarsspelet måste bli bättre över hela plan, målvakten Wentzel kan inte vara räddande ängel varje gång.

KVALSERIE DRAMATIK
Vilka skjuter flest mål av DIF och RÖGLE? Eller förlorar båda lagen och AIK eller MALMÖ tar sista platsen? Normalt står det mellan DIF och RÖGLE, men vad är normalt i denna serie. Sista kvällen med kvalserien, det blir lite nostalgiskt och en stor saknad.