onsdag 2 april 2014

EN TYPISK FBK SEGER

Det var upplagt för en match där inget av lagen behövde känna press. Växjö har redan infriat fansens och sin egen målsättning. Att FBK:s turbulenta säsong har givet en semifinal är mer än godkänt. Därför var det förvånande hur första och andra perioden såg ut. Det var en orgie i felpassningar, från båda lagen, och ett försvarsspel som hade mycket mer att önska. Att det inte blev fler mål berodde på forwards oförmåga och bra målvaktsspel.

FBK fick mycket beröm för sitt försvarsspel. Att man släpper in lite mål är inte detsamma som att försvarsspelet är bra. Backarna hade falskt avstånd och kom på mellanhand. Byström och Tollefsen var stora säkerhetsrisker, blev problem varje gång de var inne på isen. Tollefsen får beröm för att han sätter upp handsken i ansiktet på motståndarna, om man istället börjar studera hans spel blir man inte lika imponerad. En anledning till att det såg darrigt ut kan bero på att alla åtta backarna fick istid, svårt att komma in i matchen. Blev bättre i sista perioden när man spelade färre backar. Det var målvakten Wentzel som räddade backarna och med ett målvaktsspel på den nivån kan det bli final, för jag är övertygad om att FBK inte bjuder på lika mycket i fortsättningen. Det är imponerande att vinna den här typen av matcher trots underläge. Det står inte i resultatbörsen hur spelet var. Det är en styrka att hänga kvar i matcherna trots att spelet hackar.

Det har varit mycket ryggdunkande och superlativer i Växjö efter kvartsfinal vinsten.Spelarna och ledarna är värda allt beröm. Konsten är att inte bli nöjd och vara beredd till ännu en strid. Det kändes som att spelarna inte var beredda att ta den nödvändiga kampen och strida om varje decimeter. Det blev mycket avvaktande, där aggressiviteten lyste med sin frånvaro. När de sätter sig och tittar på matchen blir de besvikna och förhoppningsvis förstår de vad som krävs. Det här blir en jämn matchserie, där målvakterna kommer att spela huvudrollen. Trots nollorna känns Lassila fortfarande lite ojämn, medan Wentzel utstrålar självförtroende. Är det en fingervisning om utgången av semifinalen?

KVALSERIEN
Som väntat säkrade Örebro SHL kontraktet. Den stora överraskningen Rögle fortsätter att förstöra för de mer favorit tippade lagen och har skaffat sig ett ypperligt läge inför slutspurten med två hemmamatcher. Martinsson hade inte skjutit ett mål innan gårdagens match, nu sänkte han Malmö med tre! Det här är typiskt kvalserien allt kan hända. Det enda som är givet är att Örebro spelar i SHL och VIK fortsätter i Allsvenskan. Det finns plats för hur mycket spekulationer som helst det blir ändå aldrig som förväntat. Det kommer att avgöras sista omgången i sudden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar