söndag 30 april 2017

DRAMA

När en SM final i ishockey i sjunde och avgörande matchen går till sudden kan det inte bli mer spännande. När det gäller dramatik finns det inget mer att önska och alla spelare efter sin förmåga gav allt. Det är lätt att överreagera när det blir så här dramatiskt och prata om att det här var den bästa finalen någonsin. Jag kan garantera att det har spelats många SM finaler med mycket smartare och skickligare spelare. När det gäller spänning håller jag med.

Bägge lagen har gjort en bra säsong och skall vara nöjda. Det blev ett sagolikt avgörande när hemmafostrade Thörnberg och Örnerud fick avgöra.  De har tillsammans med Stenlund varit ryggraden i HV71. Smart drag att flytta in Stenlund i första kedjan. Trots flera tunga spelare på skadelistan vinner HV71, det är bara att lyfta på hatten. Kul för sportchefen Hult, fått sin hockeyfostran i Surahammar, att lyckas med sitt lagbygge.

Brynäs hade en fjärde kedja som spelade sin livs ishockey i alla matcher, Blomkvist var en suverän ledare. När fjärde är så bra brukar det räcka till guld. Första kedjan som var produktiv ända till finalen blev en säkerhetsrisk och var inne på alldeles för många baklängesmål. Här kanske Brynäs skulle gjort någon förändring, se HV71. Tvillingarna Westerholm rosade inte heller marknaden. Backen Kilström fick sitt genombrott i den här finalserien.

Det var fart och fläkt i sju matcher alla hade samma mönster, är det förbjudet att variera spelet och få någon spelvändning från mittzon?

Nu väntar vi på VM!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar