fredag 7 april 2017

MÅLKALAS

När det är slutspelshockey brukar det vara tajta matcher, disciplinerade lag som inte bjuder på någonting. Försvarsspelet är inövat och svårt för motståndarna att skapa målchanser. Varje spelare är beredd att offra sig lite extra i varje närkamp.

Matcherna mellan VF och Brynäs är något helt annorlunda här är det målchanser i stort sett i varje byte. Att VF är bra har jag påpekat hela säsongen ingen skugga skall falla på de. När alla går för fullt är de mycket svåra att stoppa. Ett komplett lag med bra spelare på alla positioner och nu verkar de ha hittat toppformen.

Brynäs har gjort en bra säsong, men att släppa in 15 mål på tre matcher är inte försvarbart. Framförallt inte i en semifinal där spelarna och laget brukar vara extra disciplinerade. Problemet är att vissa backar Fälth, Pudas, Gundessen ihop med centrarna är för dåliga i man man spelet och blir överkörda av VF:s forwards. Försvarsspelet börjar i anfallszon och där jagar Brynäs pucken överallt och blir överspelade vilket inte underlättar för backarna.

Det spelar ingen roll hur mycket man förlorar med det är ändå bara 2-1 till VF, men alla insläppta tär på självförtroendet. Jag är övertygad om att vi får se ett helt annat Brynäs i nästa match där försvarsspelet sätts i focus. Vi vill ha lite spänning, där matcherna lever till sista minuten.

Grattis SURAHAMMAR till kontraktet i Div 1. Kulturen överlevde ännu en gång. Nästa år vill vi slippa ett nervöst kval.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar