söndag 23 april 2017

VAD HÄNDE ?

Brynäs äger match nummer fyra och tar ledningen tre gånger. Vid ställningen 3-2 klarar de en mystisk utvisning och allting talar för en hemmaseger. Helt plötsligt med cirka åtta minuter kvar kan HV71 skjuta två mål i tom bur. Det är klart att man får räkna med att motståndarna kan skjuta mål, men inte på det enkla sättet. Det var hål överallt i Brynäs försvar.

Brynäs har en härlig offensiv där det finns många matchvinnare och de kör hela tiden och jagar motståndarna. När orken finns för detta uppoffrande spel är de svårslagna. Ibland måste man stänga mittzon och inte bjuda på några ytor, att spela på resultat är inte Brynäs bästa gren. De har fyra kedjor som kan producera och när fjärde kedjan spelar så bra brukar det bli vinst. Anmärkningsvärt att första kedjan har haft problem i de senaste matcherna, kanske dags för någon ändring?

HV71 gjorde en bättre bortamatch än senaste besöket, men det kändes länge som de hade svårt att skapa målchanser. C more expert pratade om moral när vändningen kom i tredje perioden. Det berodde mer på Brynäs tafatta försvarsspel. Det var inget fel på krigartakterna från HV71 spelarna. Starkt att ställa över den etablerade Christensen, han behövde en påminnelse. Han tog det på ett bra sätt inget gråt i pressen. Det är kanske dags att göra samma med Arlbrandt, han gör ingen människa glad. Tror att HV71 får se en revanschsugen Christensen om han får chansen.

Nu gäller inte hemmaplan längre som en trygghet, omöjligt att tippa fortsättningen tror på sju matcher.