onsdag 19 april 2017

ÖVERKÖRNING

Jag kan inte minnas att något lag i en final har varit så överlägsna som Brynäs var mot HV71. Det var spel mot ett mål i 50 min. och ett rimligt resultat hade varit ungefär 5-0. Trots denna överlägsenhet står det 2-2 vid fulltid. Ishockey är en konstig sport där det ibland räcker med en storspelande målvakt. Till slut skipades rättvisa och Brynäs fick vinna i sudden.

Brynäs första period var bländande, där intensiteten och rörligheten skapade stora hål i det trögfotade HV71 försvaret. Det är naturligtvis omöjligt att spela med den farten och presionen i passningarna, i tre perioder. Om Brynäs blir lite stabilare i försvarsspelet och inte tror att man kan vara konstruktiv i varje byte blir de svenska mästare. De vet att de alltid kan skapa målchanser, men ibland har också motståndarna pucken och då måste alla i laget underkasta sig ett defensivt ansvar.

Trots att HV71 lyckades kvittera är de inte dummare än att de kände att de var chanslösa. De åker inte hem med någon bra känsla. De vet att de är svårslagna i sin egen arena och där ligger deras chans att de har hemmaplansfavör och en het målvakt. Backarna hade en tung kväll, Borgman körde med pucken tills han tappade den, speluppfattning? Persson hade svårt med tempot och övriga backar spred puckar överallt. Har HV71 råd med en spelartyp som Ahlbrandt ? Endast bra i pp.

ÄR HEMMAPLAN AVGÖRANDE? FRAMTIDEN GER OSS SVARET?