fredag 5 maj 2017

PREMIÄREN AVKLARAD

Sverige fick en svår motståndare redan i första matchen, ryssarna ställer av någon anledning alltid till problem för svenskarna. Matchen var att betrakta som en gruppfinal om man skall tro på experterna. Sverige har på pappret fått ihop ett bra lag där framförallt backarna sticker ut.

I två perioder var matchen jämn med något litet plus för svenskarna. Båda lagen uppträdde mycket disciplinerat och det krävdes lite extra för att skapa målchanser. Inga onödiga hakningar eller andra dumma handlingar som kunde rendera utvisningar. Båda lagen hade respekt för varandras pp med all rätt. I tredje perioden tog ryssarna över och lyckades kvittera till 1-1. En storspelande Fasth tog Sverge till straffar, det räckte med ett ryskt mål för att åter igen besegra Sverige.

Det är en lång turnering och det är svårt att göra någon större utvärdering efter en match. Vi kan konstatera att Sverige såg stabilt ut i två perioder och backarna levde upp till sitt rykte. Det fanns både fysiskt spel och smarta passningar. Forwards jobbade hårt och var orädda i kamp spelet. Målvaktsspelet höll hög klass och det är viktigt att Fasth fick en bra start, nu har vi en med bra självförtroende. Läck får säkert visa upp sig mot Tyskland i morgon.

Mot Tyskland får vi en förvarning om forwards är tillräckligt skickliga för att dyrka upp ett defensivt tyskt försvar. Vi kanske har för många som är stöpta i samma form, det vilar ett stort ansvar på Nylander och några till, annars får väl våra offensiva backar kliva fram och dunka in pucken.

Sammanfattningsvis gör Sverige en klart godkänd premiär match. Rimligtvis bör laget växa när spelarna har lärt känna varandra lite bättre. Köln är en riktig hockey stad fullt hus i premiären. Stämmningen blir inte mindre när fansen försöker lyfta fram sina egna mot storfavoriten Sverige.