söndag 16 april 2017

FINAL

De som hade tippat HV71-Brynäs i final kan hämta ut en skaplig summa pengar. Jag vet inte exakt vad oddset var, men de här finalparen var långt ner på listan bland alla experter. Det var minst fyra lag som var högre rankade, jag tänker på VF, SAIK, Växjö och Linköping.

Det här visar hur jämt det är i SHL där det finns 7-8 lag som kan bli mästare. Det kommer inte att vara någon tillfällighet vi får vänja oss vid variation på svenska mästare. I och med att det försvinner så många duktiga spelare varje år är det svårt att få någon kontinuitet. Spelarna på marknaden är ungefär lika bra så det är svårt att värva ihop ett lag trots bra ekonomi. Alla lag blir ungefär lika bra.

Nu är det dags att återinföra att det bara är 8 lag som får chansen till SM guld. Seriespelet måste betyda mer annars kommer ett lag från position 10 att bli mästare inom en snar framtid. och det skulle inte kännas speciellt rättvist.

Dagens final känns svår tippad. Båda lagen har två unga målvakter som har övertygat, där blir det oavgjort. Backsidan, om Brynäs får med Bertilsson kan de matcha HV71 annars övertag för Småland Bland forwards finns det talang och rutin i båda lagen så skillnaden är försumbar. PP där tror jag Brynäs har sin chans. Det jämnar HV71 ut med att de har fått en bekvämare resa till finalen som rimligtvis bör ge utslag i det långa loppet. Så här kan man spekulera hur länge som helst utan att bli klokare. I finaler brukar oväntade målskyttar kliva fram och avgöra, kanske Sundh eller Granström blir hjältarna?

HOPPAS PÅ SJU JÄMNA MATCHERInga kommentarer:

Skicka en kommentar