fredag 28 april 2017

VEM VÅGAR VINNA?

Det är en mycket märklig finalserie mellan Brynäs och HV71. När man tror att ett lag har allt i en liten guldask stämmer plötsligt ingenting. Jag var övertygad att Brynäs skulle avgöra på hemmaplan. Det bör inte vara möjligt att släppa in 11 mål på två hemmamatcher.

Varför blir det sju matcher?
Ishockeyn som spelas är fartfylld och det händer saker hela tiden. Det känns som inget av lagen har tryggheten därför dessa onormala vändningarna i matchserien och i matcherna. Två lag som spelar på exakt samma sätt tuta och kör får vi se vad som händer. Lite populistiskt och publikfriande. En annan anledning till dessa svängningar är målvaktsspelet som har varit ovanligt svajigt för att vara final. Söderström kommer undan med hedern i behåll. Det är inte bara målvakternas fel de ställs inför svåra situationer när försvarsspelet kommer i andra hand.

Omöjligt att tippa utgången av sjunde matchen, tycker att Brynäs har fler forwards som kan avgöra matcher. HV71 är kanske lite klokare i lagspelet, så här kan man hålla på och spekulera hur länge som helst. Det är lättare att få sju rätt på V75 än tippa rätt vinnare.

Hoppas domarna låter spelarna får avgöra. Inga petiga utvisningar sex spelare på isen, låt spelarna få tjafsa lite grann efter avblåsningar. Det behövs ingen regelbok använd sunt bondförnuft, har varit ok så här långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar