måndag 2 maj 2016

NEJ TACK, NEJ TACK, NEJ TACK

Utgående kontrakt, små skavanker, trött efter en lång säsong, ska bli pappa, min agent avråder mig, laddar för World Cup, ursäkterna avlöser varandra för att slippa spela VM i ishockey. Det man kan konstatera är att det inte är speciellt intressant att representera Sverige och det är inget nytt så här har det sett ut sista åren.

Man kan ha en viss förståelse för äldre spelare som upplevt en massa VM turneringar, men alla yngre som tackar nej av en eller annan anledning är inget annat än ett hån mot svensk ishockey. Det är som jag har sagt tidigare, dagens spelare är bara intresserade av att så snabbt som möjligt få ett NHL kontrakt sedan glömmer man sina rötter och var man fått sin utbildning.

Det konstiga är att svenska journalister inte reagerar över detta beteende utan tycker att det är ganska naturligt. I Finland blir man kallad " skitstövel" om man tackar nej utan anledning och uthängd i massmedia.

Den här egoismen bland dagens spelare bottnar i dåliga rådgivare och att röda mattan rullas ut för alla talanger redan från 15 års ålder. De blir kallade stjärnor utan att ha åstadkommit någonting och deras självbild blir helt snedvriden

Det är dags att ishockeyn tar de här problemen på allvar annars behöver det inte spelas något VM. Vi vill se de bästa göra upp om titeln inte en massa spelare som normalt är ljusår från att representera Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar