torsdag 12 maj 2016

NORGE ÄR PINSAMMA

Jag har sett många matcher i ishockey VM, den jag ser just nu är en av de mest pinsamma. Efter två perioder leder Tjeckien med 7-0 mot Norge. Tidigare år har de mindre etablerade lagen fått beröm för att de har bjudit upp till kamp mot de stora nationerna. Därför får 16 lag vara med i VM. Efter sådana här tillställningar kommer naturligtvis en diskussion om det är dags att minska ned antal lag. Det är ingen som vill se Barcelona leka med Falkenberg. Det måste finnas ett visst mått av kamp i elitidrott.

Norge har en del hyggliga spelare men de visar sig inte från sin bästa sida och övriga är helt talanglösa. Om de fick en boll skulle de inte kunna trixa till två på en fot, det räcker inte bara att vara stark och dum. Tollefsen har inte slagit en puck på klubban, men sin vana trogen delar han ut några tjyvsmällar. Det värsta av allt är när M Olimb åker och flinar trots att det ser ut som det gör.

Norge har många trötta gamla spelare och återväxten ser inte speciellt rolig ut. Det känns som det kommer att bli många tunga år framöver. De får hoppas att det även i fortsättningen blir 16 lag. Den nya tränaren har en tuff uppgift framför sig.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar