tisdag 17 maj 2016

SVERIGE ÄR TAKTISKT BEFRIADE

Först skall vi hylla Ryssland för underhållningen. Vi vet att de är individuellt skickligare och när de dessutom är koncentrerade och inte bjuder på någonting är de svårslagna. Samtidigt möter de ett lag som försöker utmana på samma villkor och ser till att det blir stora ytor att spela på. Ryssarna slog pucken i rundeln och Sverge tappade tre man sen var karusellen igång.

Sverige är tröga och fysiskt underlägsna, då kan man inte utmana och jaga över hela plan. Laget måste hålla ihop i mittzon och dra ned på farten för ryssarna. Då kan man eventuellt få en spelvändning. Sedan har vi för många spelare som tror att de är världsspelare och kladdar med pucken, istället för att spela enkelt och tråka ut ryssarna. Vi gör för många misstag har man hört hela turneringen. Med spelare som Klassen, Omark, Ritola mfl. finns det inget annat att vänta.

Sverige har i alla tider varit kända för sin organisation och taktiska kyla oavsett bollsport, det har givit oss framgångar med jämna mellanrum. Till och med Hamren kom underfund med hur Sverige var tvungna att agera för att få framgång. Svensk ishockey har helt ändrat stil de sista åren, nu är det fritt fram att spela efter eget huvud och "skita" i lagets bästa.

Om det går att banka in disciplin och lite taktisk klokhet i skallarna på spelarna finns det en god möjlighet att besegra Canada. En utopi tycker många, men det är en match och fortsätter Markström storspela finns möjligheterna. Det är dags att bänka Fransson och spela på sex backar, då är vi ett orosmoment mindre.1 kommentar:

  1. Håller med dig!
    Vi kan inte spela den hockey man försöker göra med det material vi har, detta är ett svenskt C-lag!
    Klassen, Omark, Ritola är ok mot dåliga lag, men usla mot topplag (spec de 2 förstnämnda).

    SvaraRadera