måndag 16 maj 2016

HOCKEY VM ÄR ETT LOTTERI

VM i ishockey pågår för fullt i Ryssland, det är snart dags för kvartsfinaler. Fortfarande anländer det spelare till lagen från NHL. Det är säkert många som är konfunderade över detta system och att man kan kalla turneringen för VM när världens bästa liga pågår för fullt. Dessutom tackar de flesta nej till att deltaga.

Tänk om Premier League skulle spela samtidigt som EM i Frankrike. VM är ingen värdemätare på vilken nation som är bäst. Det gäller att ha spelare i dåliga NHL lag så att de är tillgängliga och lojala mot sitt land. Det innebär inte att det är dåliga matcher, det bjuds fortfarande på en del bra ishockey. Jag vill bara påpeka att det krävs en del tur för att få ihop ett slagkraftigt lag.

I Sverige har vi en förmåga att kalla våra SHL spelare för stjärnor och har väldigt höga tankar om dessa spelare. Ritola, Rosen, Sundström, Norman, Nygren mfl. har inte gjort något större väsen av sig. Trots bra förstärkningar som Nykvist och Backlund får vi jobba hårt för varje poäng mot de mindre etablerade lagen. Det är kanske dags att ha en mer nyanserad bild av våra "stjärnor" i SHL.
Som tur är får vi en bra back förstärkning i Ekholm.

Om man får drömma lite grann skulle det vara häftigt om ishockeyvärlden kom överens om att spela VM vartannat år, med de bästa spelarna. Jag vet att det bara blir en dröm, det är fortfarande inte klart med NHL och OS. Då förstår alla att NHL inte bryr sig om hur VM ser ut.

Idag har Danmark en stor möjlighet att ta sig till kvartsfinal för andra gången i historien. Det skulle betyda mycket för hockey intresset i ett fotbolls och handbolls tokigt land. Trots ett litet utbud på spelare kommer det fram nya talanger hela tiden. Ehlers och N Jensen är trots sin ungdom redan nyckelspelare i laget. Kapten Green skulle kunna vara pappa till ynglingarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar