tisdag 10 maj 2016

HUR BRA ÄR SVERIGE ?

Ishockey VM har kommit igång och en viss tendens kan man se. Vissa lag är stabila från start och en del andra letar efter form och rätt formationer. Nu skall man inte dra för stora slutsatser efter några omgångar, det är trots allt när det är dags för kvartsfinal som lagen skall vara på topp.

Sverige är definitivt ett lag som letar efter ett stabilt spel. Det pendlar mellan himmel och helvete. Målvaktsspelet är ett undantag både Markström och Fasth imponerar. Det är svårt att få ett stabilt spel med backar som Nygren och Fransson, de kan inte ens markera en lyktstolpe och vinner inga närkamper. Dessutom spelar de med alldeles för små marginaler. Det är dags att prova SAIK duon.

På forwards sidan är det alldeles för många " plocke pin" spelare där man aldrig vet vad som händer. Självklart måste det finnas spelare som kan överraska med en annorlunda dragning och passning, men det måste göras vid rätt tillfälle. Det Ritola, Omark, Klassen, Rosen mfl. har problem med är att värdera situationerna och ta konsekvenserna av sina handlingar.

Det är kanske inte så konstigt att det ser ut som det gör när man hela tiden pratar om att våga, puckkontroll, forchecka och ordet modern ishockey, vad är modern ishockey? Jag får hjärtflimmer när jag hör ordet. Att jaga pucken överallt och bli utspridda över hela rinken är för mig huvudlöst. Spelarna blir bara trötta och drar på sig mjölksyra, vilket skedde i andra perioden mot Tjeckien.

Sverige har visat i sina bästa stunder att de kan spela bra ishockey och skulle de komma på att det
är roligare att vinna än att speciella individer lyckas med en piruett kan det bli ett bra VM Det måste bli tydligare vad som krävs av varje spelare med och utan puck. Disciplin är ett tråkigt ord, men det är någonting Sverige måste pränta in i varje spelares skalle.

JAG TROR ATT SVERIGE KOMMER UNDERFUND MED ATT DE HAR ETT MEDIOKERT LAG OCH RÄTTAR MUN EFTER MATSÄCKEN !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar