måndag 28 mars 2016

LINKÖPINGS FÖRBANNELSE

Det var fler än jag som trodde på Linköping i år. Laget har visat under säsongen att det fanns kapacitet för det efterlängtade guldet. Under flera års tid har laget varit och nosat på guldet, men det har slutat på samma sätt. Synonymt även för årets säsong är att importerna producerar i grundserien, men när det blir tajta cup matcher tar det slut.

I år hade laget ett drömläge 2-0 i matcher, hemmaplansfavör och ett Växjö som letade efter sin identitet. Likt f..b...at lyckas de kladda bort den straffsparken. De spelade inte dåligt, men det är någonting som fattas. Tror att inre kretsen i LHC gnuggar sina geniknölar i förtvivlan.

Det kanske smyger in sig någon typ av tvivel när samma mönster återupprepas år efter år. Det är inte lätt att skapa en vinnarkultur. I och med att en del nyckelspelare försvinner är det inte säkert att det finns samma förutsättningar nästa år. Det gäller att ta chansen, man får inte så många.

Det strävsamma paret Melin och Gozzi var ytterst nära att göra det omöjliga, att ta AIK direkt till SHL. De har gjort ett imponerande jobb med laget. Tror att skadan på förste keepern blev avgörande.
Karlskronas värvning av målvakts legendaren "Honken" visade sig vara värd sin vikt i guld. Kuriosa är att "Honken" spelade hem guldet till Melin och Brynäs 1999. Jag har ett ganska bra minne av den finalen, av någon konstig anledning.

Kommer Leksand att lyckas med det inte AIK klarade av? Jag trodde att LIF var uträknat efter krossen i de två inledande matcherna. De har begått en metamorfos och MODO måste plocka fram all  kunskap som finns i laget och ledarstaben för att det skall spelas SHL hockey i Ö-vik även nästa säsong.

Jag har sparat det viktigaste till sist, SURAHAMMARS hockeykrigare får spela div.1 hockey nästa säsong. Bra jobbat, men nu får det vara slut på nervösa kvalmatcher. Förr eller senare brister livlinan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar