torsdag 10 mars 2016

TACKA HÖGRE MAKTER

I går var det en hektisk kväll för en sport nörd. Skidåkning, CHL OS- kval, AIK- Tingsryd och VSK- SAIK, det blev mycket bläddrande mellan kanalerna och med hjälp av plattan hade jag bra koll på det mesta.

När det gäller skidåkning hoppas man att Sverige skall vakna till, men efter ett tag såg det ut som vanligt. Norge längst fram, jag blir så trött och byter genast kanal. Den här säsongen glömmer vi snabbt, tack Stina att du räddade Sverige. Nästa år är det VM och då är vi tillbaka.

Viktor Lindelöf var inte tänkt som ordinarie i U-21 EM, det slutade med guld och mycket beröm. När säsongen började i Benfica var han långt ifrån en ordinarie plats. Helt plötsligt är han troligtvis start spelare i en CHL kvartsfinal. Här kan vi prata om utveckling. Grattis Viktor du är värd all framgång.
Den något mer berömde Zlatan hade lekstuga med Chelsea och det är inte omöjligt att han äntligen får sin så efterlängtade CHL titel. En kvartsfinal mellan Paris och Benfica skulle vara häftigt.

När lag nummer 1 och 2 möts i en avgörande match brukar det leda till uppflyttning och förlorarna är utslagna. I ishockey är det helt andra regler AIK måste kämpa vidare och Tingsryd får ytterligare en chans att ta sig till SHL Det skall inte vara lätt att nå SHL!!!!!!

VSK bandy vann serien utan större problem och var med all rätt favoriter till att spela final. Nu har man på två matcher mot SAIK släppt in 21 mål med världens bästa målvakt mellan stolparna. SAIK är bra men det är semifinal och då brukar det vara tätt och svårt att göra mål. VAKNA VSK!!!

SVERIGES FOTBOLLSDAMER TILL OS.
Det viktigaste i elitidrott är att vinna och det spelar ingen roll hur det ser ut, men det skulle vara tjänstefel om inte Sverige erkände att det var mycket tur och en tumme med högre makter som tog Sverige till OS. På tre matcher skapade Sverige inte en målchans med bra passningsspel. Hörnor och bjudningar räddade laget. Vi har en del snabba spelare men de saknar speluppfattning och då spelar det ingen roll hur fort de springer. Den här generationen med Fischer, Seger, Schelin mfl. räcker inte till för att ta medaljer. Alla hoppas att det skall bli bättre till OS. men det är samma spelare som kommer att representera Sverige. Pia kan inte trolla fram teknik och speluppfattning. Hon har i varje fall lärt damerna att kämpa. Det är bara att konstatera att Sverige har tappat mark mot de bättre nationerna. Det var skillnad när vi hade Moström, Ljungberg,Svensson, Marklund mfl. då fanns det speluppfattning, teknik och någon som kunde dribbla.

Vi får hoppas att det finns yngre förmågor som kan ta oss tillbaka till toppen. Ut med de talanglösa som inte har någon framtid. OS är en bra turnering att testa ungdomen och ge de rutin.

Min moderklubb Sura kämpar för att förnya kontraktet till div.1, det blev en smärtsam förlust på straffar mot Grums. Vi får hoppas att hockeyns Mecka räddar kontraktet, annars kan det vara slutet för en av de största talangfabrikerna. "Sura Pelle", "Stisse","Nllle",Mårtensson, Karlström, Salo, Rydmark, Vestberg,Andersson, Bäckman, Rasmusson mfl.

I dag börjar play in lag 8-10 gör upp om två platser till kvartsfinalerna. Det är ett fantastiskt system att lag 10 i serien kan bli svenska mästare. Vilka är ansvariga för denna idiotiska idé ?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar