lördag 26 mars 2016

FBK FIASKO ?

Många hade förväntat sig att FBK skulle vara med och slåss om guldet i år. Då hade det krävts att alla nyförvärv skulle ha varit en fullträff. Istället har de flesta varit stora besvikelser. När man studerar laget lite närmare upptäcker man snart att det består av alldeles för många mediokra spelare. 

Tycker att tränarna har fått ut det man kan begära av laget, en femte plats och förlust mot Luleå är acceptabelt. Det är svårt när laget består av två forwards, Gulas och Johansson, som kan göra lite extra. Backarna har inte heller levt upp till förväntningarna, otur att Holös har varit mycket skadad, Wikstrand var matchotränad i början men visade mot slutet vilken kapacitet han besitter. Målvakterna har varit ryggraden i laget, tills igår.

Det man kan kritisera tränarna för är hur de kunde välja Nygren som kapten. En kapten skall personifiera laget och inte vara bäst på Twitter. Det kan inte räcka med ett bra skott för att ha ett C på bröstet. Kommer alltid i tidsnöd och är för vek i närkampsspelet. En kapten skall ge rätt signaler till övriga och vara beredd att offra huvudet om det behövs. Den här lite loja stilen smittar av sig på övriga. När sedan experterna,framförallt Lindsröm, inte förstår att det krävs mer för att kallas topp back blir det svårt med självbilden.

I flera år har FBK misslyckas med rekryteringen framförallt importerna, det är så jämt idag att tre av fyra måste vara guldkorn annars blir man mittenlag. Det är ett mycket tufft arbete som väntar de ansvariga för rekryteringen. Fansen vill nog ha en framgång inom en snar framtid annars kan det bli ännu dystrare tider.

HV71 OCH FBK SITTER I SAMMA BÅT VILKA KOMMER ATT FYNDA BÄST
PÅ LOPPIS MARKNADEN ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar