fredag 18 mars 2016

KVARTSFINALER UTAN NERV

De bäst placerade lagen i serien vann programenligt sina hemma matcher. Det var inte överraskande, men de flesta trodde att utmanarna skulle bjuda bättre motstånd i och med att de inte hade någonting att förlora. FBK gjorde ett litet dödsryck på slutet men var egentligen aldrig nära. Nu skall man inte stirra sig blind på stora segersiffror det är lätt att det rinner iväg när man känner att matchen är körd. Även spelmässigt kändes utmanarna ett nummer för små och det mest oroande är att favoriterna har de bästa målvakterna. De som inte vinner sin hemmamatch i dag och i morgon kan börja fetta in utrustningen.

Det pratas mycket om tuffhet och att våga stå upp, att köra på spelare i ryggen eller använda klubben är bara löjligt och typiskt för rädda spelare. Den viktigaste ingrediensen i ett slutspel är MOD att våga vara i tung trafik och kliva in i 50-50 situationerna utan norskt huvudlag. Det är också viktigt att inte glömma bort att ishockey är ett bollspel, det brukar till slut vara det skickligaste laget med puck och klubba som står som segrare. DET GÄLLER ATT HITTA DEN RÄTTA BALANSEN !

En match säger ingenting men om vi ändå skall ge oss in på en liten analys så har Linköping imponerat mest, vilken speed och beslutsamhet. Växjö var raka motsatsen trögt och slarvigt, de nya finnarna såg ut som korpspelare( inget ont om korpen).

SAIK behövde inte anstränga sig men måste skärpa till defensiven, tre frilägen för HV71. Om inte skärpan blir bättre kan hemmastarka HV71 lura till sig en nödvändig seger.

VF har ett bredare lag än DIF och det visade sig i första matchen trots att DIF fick ledningen två gånger. DIF måste hitta en målvakt som spikar igen annars är den här matchen snart över.

Alla tycker att matchen mellan Luleå- FBK var tuff. Det var mest tjafs med handskar i ansiktet och lite efterslängar. Rejäla tacklingar var inte speciellt många. Att FBK inte klarar av Luleås fysiska spel är säkert rätt, men har FBK potential att med skridskoåkning och passningsspel utmana Luleå?
Har de tillräckligt med individuell skicklighet?

FÖR ATT PUBLIKEN SKALL TYCKA DET HÄR SKALL BLI SPÄNNANDE MÅSTE UTMANARNA UPP TILL BEVIS. VI VILL HA SUDDEN MATCHER.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar