onsdag 23 mars 2016

9-0 !!!!!

Har det någonsin hänt att ett lag har gjort 9-0 på två matcher i ett viktigt play off ? MODO har förberett sig på ett imponerande sätt. Disciplin och koncentration har personifierat laget. Även importerna har anammat det viktiga för att hänga kvar i SHL. Laget har förstått att med ett bra försvarsspel kommer det att bli svårt för Leksand. I och med att Leksands backar inte håller någon högre klass, div.1 spelaren från Mariestad är bäst, kommer målen med jämna mellanrum.
Det enda som kan stoppa MODO är hybris.

SAIK KAN MAN LITA PÅ

Ingen sensation att SAIK ännu en gång vinner sin kvartsfinal på ett ganska enkelt sätt. Vi har tidigare beundrat deras vassa anfallsspel. I går visade de upp en annan sida, efter 1-0 i första perioden stängde de matchen. Bra försvarsspel av hela femman, större marginaler, tätt i mittzon och hårt jobb. Jag har påpekat det tidigare det som imponerar mest med årets upplaga är laget och den totala arbetsinsatsen.
Ett bra lag måste klara av både defensiv och offensiv, det har SAIK förstått. Det luktar final igen.

HV71 försökte med alla medel, en hängiven publik och sportchefen Davidsson i båset, men de räckte inte till. Många tycker att de har ett bra lag på pappret. Det räcker inte med namn, många bäst före datum som inte är beredda att offra en hörntand. Jag tänker på spelare som Albrant, Thörnberg, Melin, Christensen, Karalahti mfl. Det blir fel när dyra sk. ledande spelare inte levererar. HV71 har en fantastisk publik bra ekonomi, men sportsligt har det saknas någonting de sista åren. Om man skall bli ett topplag igen, som man har alla förutsättningar att vara, behövs det lite hårda nypor och större krav. De kanske får sluta värva spelare som skall ha sista pensiosinbetalningen ?

Idag har Växjö och FBK chans att hålla liv i sina respektive kvartsfinaler. Det är nog ett måste med hemmasegrar, annars blir det semester.
AIK imponerade på Hovet, kan de komma upp i samma nivå får Karlskrona hålla i hatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar