tisdag 15 mars 2016

KVVARTSFINALER UTAN SKRÄLLAR?

SAIK-HV71 4-2

Årets SAIK är mer en lagmaskin än individuellt skickliga spelare. Det är grovarbetarna som har dragit ett tungt lass i grundserien, medan de rutinerade Eriksson och Forsell har varit anonyma. Jag räknar med att de vaknar till liv när det är dags för slutspel. Det som gör SAIK svårslagna är att de har SHL:s bästa målvakt.
HV71 har på pappret ett bra lag, men har varit fruktansvärt ojämna. Sista tiden har de visat lite av den potential som laget besitter. Om ungdomarnas entusiasm kan smitta av sig på gamlingarna Törnberg, Abbott, Karlahti mfl. kan det bli en spännande kvartsfinal. Hemma i Jönköping ät HV71 svårslagna.

VF-DIF 4-1

DIF kan spela resten av säsongen utan press, målsättningen är i hamn. Det finns många toppar i laget, men det skiljer för mycket mellan de bästa och sämsta. Det mest oroväckande är Tellkvist agerande i målet, bäst före datum? Det saknas även några stabila backar, Hultström är ett offensivt hot. De unga backarna har presterat bra, men behöver en säsong till för att ta DIF mot ännu högre höjder.
Den stora frågan som bekymrar VF är om Lundkvist kommer att spela. Han betyder naturligtvis mycket för laget, men jag tror att övriga spelare visar sig från sin bästa sida och ser till att Lundkvist får spela semifinal. VF är ett komplett lag och är inte beroende av enskilda spelare. Fortsätter målvaktsspelet vara på samma nivå som under serien har jag svårt att se hur DIF skall kunna göra mer än två mål.

LULEÅ-FBK 4-2
Enligt Helber är det de två dyraste trupperna som ställs mot varandra, oavsett hur det är med det kommer säsongen att vara misslyckad för det lag som missar semifinal. Med andra ord det är mycket som står på spel. Jag tippar Luleå för att de har lite fler potentiella målskyttar. Det är väl dags att de börjar göra rätt för sina drömkontrakt, annars blir inte kritiken nådig mot drömbygget.
Det som talar för FBK är stabiliteten och bra målvakter. Framåt finns det bara en naturlig målskytt i Gulas resten är stabila SHL spelare. Ungdomarna är lovande, men behöver lite mer kött på benen.
Backen Nygren har fått mycket beröm, jag förstår inte hans storhet. Ett bra skott, men för trög på rören och man man spelet är inte av någon högre klass. De får hoppas att Holös är spelklar han kan göra skillnad.

LINKÖPING-VÄXJÖ 4-3
Om Växjö kommer upp till förra årets kapacitet går inget lag säkert, men hittills har det varit för svajigt. En viss mättnad och ett osäkert målvaktsspel är några av orsakerna. Har en första kedja som är av absolut toppklass, det gäller för övriga att hålla tätt. Tror att vi får se ett mer disciplinerat Växjö än i grundserien. Nu blir det lite större marginaler och mindre spel för galleriet.
Är det dags för Linköping att gå hela vägen? I flera säsonger har de haft lag för att utmana de bästa. Skillnaden med årets upplaga är att det känns mer homogent och dipparna har varit färre. Laget innehåller det mesta som krävs för att bli mästare, ett frågetecken för målvakterna. Ett annat orosmoment är att backarna Junland och Rahimi redan är klara för andra klubbar. Var finns tankarna?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar