fredag 4 mars 2016

STÄNGD LIGA ?

När vi tittar på en tabell fastnar alltid blicken på topplagen och bottenlagen. Vilka har chansen att vinna ligan och vilka måste kvala för att hänga kvar, eller åka ur direkt. Vem bryr sig om vilka som ligger i mitten. Strecken i svensk ishockey har alltid kittlat fansen.

I och med att Tingsryd har chansen att ta sig till SHL har ånyo frågan om stängd liga kommit upp till diskussion. De har för dålig hall för dåligt publikunderstöd. De etablerade lagen skall ha långkalsonger livrem och alla skyddsnät som finns. De måste känna trygghet för att de har stora organisationer och det skulle vara en katastrof om de fick lämna SHL

Svensk idrott har alltid levt på möjligheten att ta sig upp i hierarkin. Alla ideellt arbetande i de mindre klubbarna måste få ha sina drömmar. Jag är övertygad om att publiken skulle tycka att det var helt ointressant att se matcher som inte gäller någonting. Det var ingen tillfällighet att kvalserien var interessantare än slutspelet. Idrott utan nerv och överraskningar är värdelöst. Varför skall storleken på hallar och publikunderlag bestämma? Gör man ett bra jobb med små resurser måste detta premieras.

Det måste vara upp till varje förening att själva bestämma hur stor hall man vill ha. Mindre kommuner har ingen möjlighet att bygga stora palats. Sverige är ett litet land sluta titta på NHL

Premier League omsätter "några" fler miljoner än svensk ishockey, trots det kan Chelsea, Manchester, Arsenal med flera åka ur ligan. Det är så illa att anonyma Leicester leder ligan och de har inte lika fin arena som storklubbarna. Det är inte så många år sedan de harvade i lägre divisioner.

Svensk ishockey behöver de mindre klubbarna, det måste bli ett slut på att diskriminera dessa. Om vi inte tänker om kommer det att finnas 15-20 klubbar med en bra verksamhet resten är korpen.


1 kommentar: