måndag 4 april 2016

STJÄRNGOSSARNA TILL SHL

Trots att man fått lite distans till de dramatiska play off matcherna mellan MODO och Leksand(stjärngossarna), ställer jag fortfarande frågan VAD HÄNDE? Jag har aldrig upplevt en duell i bäst av sju, där ena laget är "bäst"i alla sju men ändå står som förlorare.
MODO hade 2-0 i matcher och hemmaplans fördel men lyckades på något sätt slarva bort drömläget.

Många har försökt analysera matchserien, men jag har inte blivit klokare. Det som kan vara en orsak är att Leksand inte hade någonting att förlora, de hade redan överträffat alla förväntningar. För om man tittar på matcherna som Leksand vann var alla med uddamålet(två Sudden). När matcherna stod och vägde darrade MODO, medan Leksand kunde spela med större risk.

Sista och avgörande matchen kommer att gå till historien som en av de mest dramatiska någonsin. MODO leder med 3-1 och Leksand skapar ingenting, det är närmare 5-1 än 3-2. Två back skott och helt plötsligt Sudden. Naturligtvis dribblar en MODO back som sista man och sagan är fullbordad.

Den resa Leksand har gjort under säsongen är värre än en berättelse från Rekordmagasinet. Allt kan hända om det finns en målvakt som står på huvudet och naturligtvis måsta man ha turen vid rätt tillfälle. Idrotten är aldrig förutsägbar det är därför den blir så intressant och spännande.

MODO har balanserat på slak lina sista säsongerna och förr eller senare ramlar man av, även om det var oväntat som matchserien såg ut. När Näslund tillträdde som sportchef bytte klubben skepnad, nu skulle allt vara som i NHL och det spåret har fortsatt där man har haft en övertro på transatlanter. Ett lag är inte bättre än dess organisation och det visar sig ännu en gång att lysande NHL karriärer inte är samma sak som blick för lagbygge och ledarskap. Många föreningar sätter duktiga spelare i ledade positioner utan att tänka sig för. Nu väntar ett stålbad och en lång lång väg tillbaka till finrummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar