torsdag 13 februari 2014

SVERIGE-TJECKIEN

Premiären är avklarad och Sverige fick den start som de hade drömt om. Nu ligger vägen öppen för gruppseger och direktkvalifikation till kvartsfinal. Det har dividerats om det är dåligt att börja med seger. Självklart är en seger bra för självförtroendet och framförallt mot huvudmotståndaren om gruppsegern.

Matchen är svår att analysera i och med att den hade två ansikten. Halva matchen dominerades av ett passningsskickligt Sverige mot ett trögt Tjeckien, deras spel motsvarade åldern i prästbetyget. Några av Sveriges mål var riktiga målvaktstavlor, det är bara att tacka och ta emot. Vad hände efter 4-0? Sverige släppte lite på koncentrationen och tjeckerna var tvingade att spela för sin heder. Trots reduceringen till 4-2 var segern aldrig riktigt i fara. Hade det sett annorlunda ut om Salak stått från början? Resan hade säkert blivit tuffare, men Sveriges rörlighet och passningsskicklighet hade ändå blivit avgörande.

Man skall inte ge sig på individuell spelarkritik efter en match, men vi kan konstatera att Karlsson kommer att bli ett grymt hot från blålinjen. Lundkvist gjorde några avgörande räddningar, vilket känns tryggt inför fortsättningen. Kedjor och backpar måste få några matcher innan man ser om de passar ihop. Vi gör ändå ett försök och delar ut lite poäng.

5 Erik Karlsson
4 Henrik Zetterberg
3 Niklas Kronvall
2 Henrik Lundkvist
1 Gustav Nyqvist

OS är inte bara ishockey, det är bara för övriga deltagare att ta rygg på våra fantastiska skidåkare. Vilken start fem medaljer och det är bara början. Vi har fyra stafetter och några intressanta individuella starter att se fram emot.

DET BLIR 10 MEDALJER FÖR SKIDÅKARNA!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar