tisdag 11 februari 2014

SHL UTVÄRDERING

ÖREBRO 2
Startade upp serien på ett övertygande sätt, när det blev lite motgångar lämnade plötsligt Ross. In med " Kenta" och en liten uppryckning kunde ses i horisonten. En bidragande orsak var nyförvärvet Antilla som gjorde mål på det mesta. Framgången blev inte långvarig och som de flesta tippade innan säsongen blev Örebro kvar i botten. I många matcher har man varit med och nosat på poäng, men individuella misstag har blivit avgörande. Spelarna har inte förstått att spela enkelt i svåra situationer, istället bjudit motståndarna på enkla mål. Spelare som var bra i Allsvenskan har inte vuxit in i SHL kostymen. Nyförvärven har inte gjort tillräckligt, undantag M Johansson och Antilla som har hållit standard match efter match. Om inte spelet förbättras kan SHL äventyret bli kortvarigt.

AIK 2
Inför säsongen tyckte ishockey expertisen att truppen saknade bredd och laget skulle få kämpa för att slippa kvalserien. AIK överraskade i början och det såg ut som att de skulle slippa kämpa i botten. När skadorna kom fick expertisen rätt, bredden saknades plus att spelarna inte accepterade ett enklare spel efter resurserna. De spelade som i början när laget var intakt och resten blev en tuff resa. Sista tiden har man hittat ett stabilare spel och tagit lite poäng. Båda finska stjärnorna Ramstedt och Pirnes lämnade det sjunkande skeppet av olika anledningar. Nu skall Nylander täppa till en av luckorna. Är han beredd att kriga i en kvalserie? Om AIK får tillbaka sina skadade spelare i full form och förstår att det är 10 cupmatcher, där kampen och klokheten är avgörande indigredienser, spelar de i SHL nästa säsong.

LINKÖPING 1
Ett lag som har förvånat alla. Här finns det skyttekungar, en av Sveriges bästa kedjor, suveränt PP och en hygglig bredd. Trots alla dessa förutsättningar kämpar laget i botten. När spelarna tror att man inte behöver göra det tråkiga jobbet i försvarspelet, vinna kamper,täcka farliga ytor, blockera skott mm, då blir inte helheten bättre. Tror också att breddspelarna tycker att de är bättre än sin förmåga och försöker spela ett för svårt spel. Nu har de fått en gratis biljett, trots en bedrövlig säsong, att spela slutspel. Här finns det resurser, om polletten ramlar ner, att utmana alla lag.

HV71 1
Har troligtvis SHL:s dyraste trupp och har fått kämpa i botten hela säsongen. De har verkligen inte fått valuta för investerat kapital. Tanken var att årets säsong skulle bli en generationsväxling, där ungdomarna skulle släppas fram. I och med att laget hamnade i en svår situation från början blev istiden minimal för de yngre, man lutade sig mot de mer rutinerade. Transatlanterna och de rutinerade klarade inte av att göra skillnad, de visade taktisk inkompetens och var inne på alltför många baklängesmål. När krisen var som störst inhandlades fyra nya toppspelare, som räddade laget från kvalserien. Den enda spelaren som har visat kvalité under hela säsongen är W Karlsson, en blivande VM spelare. Det känns som HV71 har tappat sin identitet. Vilka är det som skall driva laget? Många spelare har bäst före datum, det blir ett tufft arbete att återskapa ett HV71 som vill vara i toppen. Precis som Linköping får HV71 en fribiljett till slutspelet, tack vare att 10 lag får vara med och leka.

Nu är det dags att lägga all energi på OS. Kommer Lundkvist att bli våran matchvinnare? Skjuter Karlsson 10 mål i PP? Hittar vi rätt formationer från start? Är Alfredsson för gammal? Fortsätter Steen att producera? Kan vi mäta oss med ryssar, canadensare och amerikaner? Så här kan vi spekulera hur länge som helst.

NU ÄR DET UPP TILL BEVIS


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar