lördag 22 februari 2014

FINAL

Sverige gjorde sin bästa match när det behövdes som mest. Trots en gåva från " Henke" kunde Sverige vända och ta en välförtjänt seger. Efter ledning 2-1 kontrollerade Sverige matchen med ett klokt och disciplinerat spel. Starkt av " Henke " att behålla koncentrationen efter sin groda vid 0-1. På backsidan imponerade Kronvall och Hjalmarsson, de är intelligenta och löser alla problem utan att ta till övervåld. Det är backar man kan lita på. Kedjan Sedin-Bäckström- Eriksson såg mycket bättre ut än tidigare och var ledande kedja.

Canada var svårbedömda inför semifinalen, men nu hade de bestämt sig för att gå för fullt. De kontrollerade matchen från första till sista minuten. 1-0 ser ut som en jämn match, men skenet bedrar. Canada var överlägsna i både anfalls och försvarsspelet. De visade upp en förvånansvärd disciplin och låg på rätt sida i varje situation, bra avvägning mellan forchecking och samla laget i mittzon. Det enda som kan oroa laget är målskyttet, trots att de skapar chanser har de svårt att trycka in pucken.

KAN. SVERIGE HOTA CANADA?
För att Sverige skall bli mästare måste "Henke" fortsätta med sitt inspirerande målvaktsspel som smittar av sig på hela laget. Sverige får svårt att göra mål 5-5, därför måste Karlsson fortsätta producera i PP. Canada är favoriter, det passar Sverige som inte behöver vara spelförande. Det är bara att hoppas Canadas problem att omsätta spelövertag i mål håller i sig en match till.

OS- GULD OS- GULD OS- GULD!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar