söndag 9 februari 2014

SHL UTVÄRDERING

Trots att det återstår sex omgångar kommer det inte att hända speciellt mycket i tabellen. Toppen och botten placeringarna är klara, enda kampen är placeringarna 5-8. Därför känns det lämpligt att göra en utvärdering av lagens prestationer. De blir bedömda utifrån en skala 1-5, där fem innebär att man har fått ut det mesta av lagets förutsättningar.

SKELLEFTEÅ 5
De var favoriter och har levt upp till förväntningarna. Under några veckor hade de lite motivationsproblem, men skärpte till spelet och visade att de vill vinna serien. De etablerade spelarna, Eriksson, Lindström, Forsell och Burström har varit tongivande och bra förebilder för det yngre gardet. Jag har hela tiden förväntat mig att det skulle komma en backförstärkning, för finns det något litet frågetecken så är det i bakre regionerna. Att det skulle bli Warg var en stor överraskning, om han inte har utvecklats under sista året har jag svårt att se honom som en förstärkning. Oavsett förstärkningar hit och dit har laget stora förutsättningar att försvara guldet.

FRÖLUNDA 5
Jag hade tippat laget topp fyra innan serien aoch de har inte gjort någon besviken. Ungdomarna har etablerat sig i SHL på ett fantastiskt sätt. De som har gjort störst avtryck är talangerna Johnson, Wennberg och Nilsson. Nu börjar också finlirarna Kahnberg och Axelsson att visa sig från sina bästa sidor. Att det skulle vara ett tekniskt och spelskickligt lag förstod alla. Det som har imponerat allra mest är stabiliteten i spelet, det är sällan några större dippar i matcherna. Trots junior VM och skador har de kunnat behålla sin position i toppen på tabellen, det visar på en imponerande bredd i spelarmaterialet. Det finns både rutin och ungdomlig entusiasm i laget, så det kanske inte är omöjligt med finalspel fram på vårkanten.

LEKSAND 5
Laget var tippat i botten av tabellen av i stort sett all expertis. Ledarteamet förstod redan från början vad som skulle krävas för att slippa kvalserien. En enorm disciplin där alla underordnade sig lagets taktik. Med jämna mellanrum har laget oförtjänt kritiserats för tråkigt spel, men laget har inte gått i fällan utan hållit fast vid sitt spel och poängen har ramlat in med jämna mellanrum. Inga spektakulära nyförvärv istället har flera juniorer fått chansen. Det känns som Salo och grabbarna har gjort det mesta rätt och kan i fortsättningen spela utan press. Det är naturligtvis hela laget som skall berömmas, men utan målvakten Alsenfelts storspel och Hersleys osannolika målskytte hade tabellplaceringen varit annorlunda.

I morgon fortsätter utvärderingen.

1 kommentar:

  1. Kom igen nu.
    Nu vill jag se att du presenteras som AIK:s nye tränare:)

    SvaraRadera