onsdag 26 februari 2014

MYCKET MÅL BRA ISHOCKEY ?

Jag tror inte lagen SAIK och Linköping såg Canadas spel i finalen mot Sverige. Att döma av kommentarerna efter den målrika matchen mellan SAIK och Linköping, var de flesta lyriska. Det var många individuellt skickliga prestationer och snygga mål. PP från båda lagen höll en mycket hög nivå. Att värdera situationer och spela lite enklare i vissa moment verkar inte finnas i verktygslådan. Om lagen spelade för att förbereda sig för slutspelet förstår jag ingenting, om det var en match i serielunken kan det bli så här.

Linköping försökte spela ett bättre försvarsspel än tidigare, men det är fortfarande för många små stjärnor som inte har en aning om hur viktigt det är, för att helheten skall bli bra. Kunde Canada få sina stjärnor att underordna sig lagets taktik måste Linköpings SHL spelare fatta att de inte är större än laget. Det finns potential för stora saker, men polletten måste ramla ned.

SAIK har hur många skickliga forwards som helst, de behöver aldrig vara oroliga för målproduktionen. Tycker också att de tidigare under säsongen har visat upp en bra disciplin i försvarsspelet, men gårdagens spel duger inte i cup matcher. Det är en enorm skillnad på backarnas skicklighet kontra forwards, därför förvånar det att man inte kunde hitta en stabil back. Warg kommer inte att göra någon supporter glad, han såg helt vilsen ut. Burström får dra ett tungt lass i slutspelet.

OM LAGEN VILL HA ROLIGT OCH TA MATCHERNA MED EN KLACKSPARK SKALL DE FORTSÄTTA PÅ SAMMA SÄTT, VILL DE BLI MÄSTARE MÅSTE DE ÄNDRA ATTITYD.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar