söndag 16 februari 2014

STAFETT SUCCÉ

Sverige dominerar skidåkningen, två helt otroliga stafettsegrar. När man vet hur mycket de tränar och vad som krävs för att lyckas på den här nivån, känns det så roligt att de får lyckas. De är värda all uppmärksamhet och alla superlativer.

Norska skidförbundet har lämnat in en protest till internationella. De hade ingen aning om att det skulle vara branta backar, inför sista distanserna skall alla backar bort, så att Northug och övriga norrmän orkar ta sig runt och åtminstone kan komma före B nationerna. Dessutom måste alla åka på samma valla. Nu hoppas alla norrmän att de skall slippa se snoriga och stapplande skidåkare uppe vid OS ringarna.

Sverige är klart för semifinal i ishockey, drömlottning Slovenien eller Österrike. Det är svårt att ha någon uppfattning om hur bra favoriterna är i förhållande till varandra. De inledande matcherna säger inte så mycket. Troligtvis har de inte visat upp hela registret. Kvartsfinalerna känns ganska givna utom Ryssland-Finlad. Tror att Finlands solida defensiv och målvaktsspel kan göra ryssarna frustrerade och nervösa inför en krävande hemmapublik.

Kan skidframgångarna fortsätta? Lord Nelson tappar skidan på första sträckan ändå växlar han först, då är ingenting omöjligt. Bara Kalla kör sprinten har vi en säker medalj. Sista dagen tar Hellner och Kalla medaljer på fem respektive tre mil, de ser urstarka ut.

PASSA PÅ NÄR NI ÄR I FLYTET!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar