måndag 10 februari 2014

SHL UTVÄRDEING

VÄXJÖ 4
Växjö håller på att etablera sig i toppen på SHL. De har gjort många kloka  värvningar inför årets säsong. Med alla potentiella målskyttar förstod de att förr eller senare skulle det lossna i anfallsspelet och PP. I början på serien lade de grunden till ett stabilt försvarsspel och med den tryggheten blev det aldrig panik trots att offensiven  gick i baklås. När truppen är intakt har man ett jämt och homogent lag där man inte står och faller med någon speciell femma. De har lyckats få alla egoistiska importer och trotjänarna att jobba tillsammans, vilket gjort laget väldigt svårslaget. Växjö är ett av flera lag som kan utmana SAIK. Ett litet oros moln är målvaktsspelet, har inte råd med någon blunder här och där i ett slutspel.

LULEÅ 4
Kanske ett litet för högt betyg, hade förväntat mig att de skulle vara mycket närmare SAIK i tabellen. Samtidigt faller Luleå aldrig ihop och deras gedigna grundspel gör att de blir topp fyra. Många mindre namnkunniga spelare brukar få ett lyft när de hamnar i Luleå, det har inte skett på samma sätt som tidigare. Även en del av de etablerade har inte levt upp till förväntningarna, tänker på Olausson och bröderna Abbott. Det stora utropstecknet är Klassen som verkligen har bestämt sig för att ta vara på sin enorma talang. Förr eller senare ramlar polletten ner, han kan bli VM spelare fram på vårkanten. Vill man bli mästare är det i år det skall ske, tror att laget kommer att se lite annorlunda ut nästa säsong.

MODO 3
Inför säsongen pratades det om ett offensivt och kreativt MODO. Det är bara tre lag som har gjort mindre mål. Nu har det inte gjort så mycket att målskyttet gått i stå när målvakter och backar sett till att motståndarna haft stora problem att skjuta mer än två mål. I och med att nyförvärven inte var någon tillgång skall MODO vara nöjda om det kan bli en topp sex placering. Att många unga spelare har fått chansen är viktigt inför framtiden och här finns det några guldkorn. Possler visade, när han var frisk, att här finns det potential till något bra. Om det skall bli någon fart på anfallsspelet måste det äldre gardet Påhlsson, Nordgren och Skröder bli lite rappare. Trots ett fantastiskt målvaktsspel har jag svårt att se MODO överleva en kvartsfinal.

BRYNÄS 3
Vad är spelarna gjorda av i Gävle? Frågan är berättigad med tanke på alla skador, har inte haft truppen skadefri på hela säsongen. OS uppehållet kommer lägligt, de får låta bli och träna bara läka ihop. Med tanke på dessa omständigheter är poängskörden helt ok. Köpet av målvakten Starkbaum var nödvändigt och visar att Brynäs vill vara med och leka länge i slutspelet. Tycker att laget har en bra blandning av grovarbetare och målskyttar, vilket gör att laget känns som en riktig outsider i slutspelet ( om de får bättre läkkött). En annan förtjänst som Brynäs har är deras utmärkta PP med backen Gunderson som kung på blå linjen.

FÄRJESTAD 3
Det har varit en turbulent säsong för Karlstads stolthet. Alla nyförvärv var i stort sett misslyckade, sportchefen slutar, assisterande får lämna och lite tjafs med veteranerna Berglund och Wallin. Ett tag var de verkligen indragna i bottenstriden och paniken var nära. Då klev Loob in i handlingarna och äntligen hittade man två nyförvärv som kunde göra skillnad, Gulas och Nygren. Trots den prekära situationen behöll tränarna lugnet och med tanke på alla negativa omständigheter var det bra gjort att få ihop spelet. Det känns ändå inte som det trygga FBK som man är van vid. Det går lite mer på rus och improvisation. Det beror på att backar och centrar inte har samma kompetens som tidigare upplagor.

Imorgon synar vi resten.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar