fredag 5 november 2021

FLIPP OCH FLOPP I SHL

 Serien börjar sätta sig och det finns tendenser vad som kommer att hända, vi börjar mes flopparna. FÄRJESTAD har värvat mycket och skrivit långa kontrakt med nyförvärv, signifikativt för alla är att de inte har platsat i tidigare lag de representerat. Lagbygget består av en massa ytterforwards och inga kloka centrar. Det stora problemet är att spelarna inte vill smutsa ner sig och att kravbilden är alldeles för låg. De har inte lyckats sätta ett försvarsspel, ser likadant ut år efter år. Det är dags att ta av sig mys byxorna och kliva in i närkamperna. Fyra spelare till landslaget???

MALMÖ har rekryterat två kanon centrar och de har gjort bra ifrån sig, bredden finns också där. Laget är med i matcherna och stundtals ser det riktigt bra ut men poängen vill inte ramla in på kontot. De har svårt att vara konsekventa över tre perioder och det smyger in lite frustration, det räcker med någon onödig utvisning eller ett blind pass så går poängen upp i rök. Det finns potential för att avancera i tabellen.

TIMRÅ Ingen överraskning att laget ligger sist men några fler segrar trodde nog de flesta att laget skulle orka med. Ingen av spelarna,som klarade sig bra iAllsvenskan, har haft någon utveckling och nyförvärven är mediokra. För tillfället är det ett lag som är i fel serie. Det blir jobbigt att hålla motivationen vid liv i väntan på att försöka klara SHL kontraktet i bäst av sju matcher.

Nu tittar vi på de som har överraskat. SAIK tappade flera tongivande spelare inför säsongen, men har lyckats fylla hålen och laget ser riktigt stabilt ut. Hur länge skulle Möller och Lindström orka driva laget? De ser oförskämt pigga ut och ser fortfarande ut att älska sin sport. Laget kommer att bli topp sex.

RÖGLE har visat att förra årets framgångssaga inte var någon tillfällighet, de har bestämt sig för att vara ett topplag. Trodde att årets säsong skulle bli lite problematisk med tanke på förväntningar och några viktiga spelare som försvann. Tränarna får ut mycket av spelarna, för på pappret är inte laget bättre än många andra.

OSKARSHAMN Inte många trodde att O-hamn skulle kunna etablera sig i SHL, men nu är laget på god väg. Kloka rekryteringar och bra ledarskap har varit en framgångs faktor. Nu började i och för sig laget bra även förra året, men förhoppningsvis blir det inte hybris utan laget mal på och hamnar i mitten någonstans.

Övriga lag har i stort sett presterat enligt förväntningar. 👍🥅

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar