torsdag 9 september 2021

TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN

 Det är alltid svårt att skaka av sig allt beröm och göra två bra matcher på raken. Matchen mot Grekland var inget undantag. Hur bra är Sverige? Sanningen ligger någonstans mittemellan prestationerna mot Spanien och Grekland. 

Mot Spanien var laget beredda att underkasta sig det tråkiga jobbet, mycket löpa och framförallt vinna duellspelet. Mot Grekland trodde spelarna att det inte var lika viktigt, utan det där tråkiga närkampsspelet får någon annan göra. Med ett mittfält där kamp och hårdhet saknas blir det stora hål i laget. Så länge vi inte har en typ Thern på mittfältet som är bra både med och utan boll blir det svårt att kontrollera matcher.

Om Sverige hade förstått vad som krävs hade man inte släppt in några mål mot ett trubbigt Grekland. När sportjournalister och experter pratar om att för att ta nästa steg måste kreativiteten bli bättre, då tror många spelare att det där tråkiga löser sig ändå. Vi är och kommer aldrig bli någon toppnation, men om vi gör det vi är bra på, som mot Spanien, kan vi överraska ibland och ta oss till VM och EM.

Glöm inte att elitidrott går ut på att vinna, hur det ser ut har ingen betydelse !⚽️😀

1 kommentar:

  1. När man inte har ett mittfält av klass, kan man inte föra matcher!

    Danne

    SvaraRadera