torsdag 30 september 2021

MALMÖ FF GRÅTER UT

 När Malmö FF spelar i Champions League är man med för att se och lära och har ingen chans beroende på att det skiljer så mycket i budget. När laget spelar i Allsvenskan och förlorar har de dominerat spelet och haft otur. Med tanke på budget i förhållande till övriga lag i Allsvenskan skulle Malmö FF leda serien med 10 poäng.

När man såg matchen igår undrar jag vad laget har lärt sig. De första två målen  laget släpper in är korp nivå. Det står sju Malmö spelare och tittar på, en motståndare är fri och gör mål. En anledning till 0-7 efter två matcher kan vara detta eviga roterande inför matcherna, det blir ingen kontinuitet. Är det så illa att de inte orkar spela två matcher i veckan? Malmös mittbackar deltar inte mycket i spelet och kan omöjligt vara svimfärdiga efter en match.

Jag förstår att pengar är en viktig faktor i internationell fotboll och andra lagsporter, men det är inte alltid avgörande som tur är. Det är kanske dags att titta på sitt eget spel istället för motståndarnas budget, titta på Sheriff Tiras som vinner borta mot Real Madrid. Det är dags att ställa lite krav på Sveriges bästa lag, som de tycker att de är.⚽️👿

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar