söndag 12 september 2021

SHL RIVSTARTADE

 Det var en annorlunda premiär, massor med mål, fem bortasegrar och äntligen lite publik. Jag försökte bläddra för att ha koll på alla matcher, mest tid på Växjö-FBK och DIF-SAIK. Det går inte att dra några större slutsatser efter en omgång.

LULEÅ- LINKÖPING Här var allt focus på hemvändaren Omark han hade ingen större kväll men Luleå vann programenligt och Linköping får några matcher till för att se om det blir bättre än förra årets bedrövliga säsong.

LIF-MALMÖ Årets prestige värvning Söderberg såg vilsen ut på den stora rinken han behöver mer tid. Malmö blir bättre i år. Leksand kommer trots förlusten att vara med på övre halvan i tabellen.

VÄXJÖ-FBK En bra premiär i högt tempo och hyggligt passningsspel. Växjö var lika gedigna som förra året och var närmast segern vid ordinarie tid. FBK har värvat friskt och skall utmana om guldet. Lite små trevligt emellanåt, men trots att de har tjatat hela försäsongen om att försvarsspelet måste bli bättre, ser det inte harmoniskt ut. Målvakten räddade FBK den här gången.

OHAMN- TIMRÅ Det här var som en junior match, det kunde hända vad som helst. Glädjande för hemmalaget att nyförvärven producerade direkt. Skulle bli förvånad om inte de här lagen får slåss för sin överlevnad.

ÖREBRO-RÖGLE Starkt av Rögle att vinna mot ett välorganiserat Örebro. Rögle vill fortsätta bygga vidare på sin framgångsvåg och blir att räkna med. ÖREBRO var inte dåliga, men kan bättre.

VF-BRYNÄS Det här var omgångens knall, ett Brynäs med alla tänkbara problem åker ned till Scandinavium och tar alla tre. Kan det vara så att finländska coachen har lärt spelarna hur man försvarar?Han har haft stora framgångar med finländska landslaget. För VF är det bara att glömma, om det inte blir bättre kommer Rönnberg att vara krigsmålad många gånger.

DIF-SAIK En viktig seger för ett hårt brandskattat SAIK nu fick de mycket hjälp av ett håglöst DIF.De här lagen är svårbedömda vi får ge de några fler matcher för att se om de är fågel eller fisk.

Nu väntar vi på att läktarna skall fyllas, då höjs nivån ytterligare ett snäpp.😀



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar