måndag 2 augusti 2021

SVERIGE- CANADA

 Det låter som en VM final i ishockey, men det är OS final i damfotboll. Oddset på den kombinationen har varit värt några kronor. Semifinalen påminde en hel del om matchen i gruppspelet, Sverige hade problem med passningsspelet och skapade inte många målchanser, förutom ett ribbskott hände inte mycket. Australien tog över i första halvlek och fick mystiskt ett mål bortdömt. Andra halvleks inledning blev lyckan för Sverige som fick det viktiga första målet. Precis som i första tog Australien över och var farliga på fasta och inlägg men Lindahl höll tätt.

Det var inget större underhållningsvärde tror att svenskorna var tyngda av favoritskapet, stora lag vinner även när spelet inte stämmer. Sverige har skrutit om sin breda trupp och i alla tidigare matcher har det kommit minst tre byten efter cirka 70 minuter, men nu hände ingenting. Många spelare knäade och Jacobsson hade inte ett rätt på hela matchen. På tilläggstid kom byten och en pigg Hurtig sprang sig fri och såg till att Australien fick en utvisning.

De gamla storlagen USA, Brasilien och Tyskland är en skugga av sitt forna jag. Därför har Sverige en stor chans att skriva historia, Canada tror jag Sverige skulle ta alla dagar i veckan om de fick önska. Det enda som oroar är att Sverige har gått från glänsande i gruppspelet till lite mer mänskliga på slutet.

TA CHANSEN DEN KANSKE ALDRIG KOMMER TILLBAKA⚽️👍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar