lördag 7 augusti 2021

TÅRAR TÅRAR

 Det var upplagt för en fantastisk fotbollskväll där svenska damerna skulle skapa fotbollshistoria med ett OS guld. Ingenting pekade på något annat efter en solid första halvlek och ett mycket viktigt ledningsmål. I andra halvlek började Canada spela mycket bättre och vårdade bollen inom laget, det kändes inte livsfarligt när Canada närmade sig straffområdet. Helt plötsligt kliver en svensk back in i handlingen och missbedömer situationen, solklar straff och matchen blir helt öppen.

I förlängningen tar Sverige över och hade flera möjligheter att avgöra men tekniken och kylan var inte på plats. Straffläggningen började illa för Sverige ” Kosse” bränner och Canada får möjlighet att sitta i förarsätet, men då kliver Lindahl fram och ger Sverige möjlighet att avgöra. Fram kliver våran mest rutinerade spelare och skjuter över och chocken smittar av sig på nästa svenska straffskytt. Besvikelsen är total och kapten Seger får tröstas av sina lagkamrater.

Den här matchen skulle aldrig behövt avgöras på straffar, Sverige hade tillräckligt med chanser att avgöra, 14 hörnor och en farlighet är inte tillräckligt bra. Den som skall vara mest besviken är målvakten Lindahl hon såg till att Canada bara sköt två mål under ordinarie straffläggning. Hennes sista landskamp var värd ett bättre öde. Sammanfattningsvis visade Svenska damerna att de är i världstoppen för att stanna. Samtidigt är det svårt att få ett enklare motstånd i en framtida final, ofta får man bara en chans att bli mästare.

Tack för underhållningen⚽️😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar