torsdag 8 juli 2021

VILKEN UNDERHÅLLNING👍

 Två semifinaler i fotbolls EM har innehållit allt en fotbollsälskare kan önska sig, spänning, individuella prestationer, taktiskt kunnande, passningsspel och så har naturligtvis publiken bidragit till en fantastisk atmosfär.

Först ut var Spanien mot Italien, där man förväntade sig att Italien skulle stressa sönder motståndarna. Spanien hittade lösningar på alla problem oavsett hur trångt det var. Vilken teknik och touch, det var inte konstigt att Sverige fick låna bollen mot Spanien. Tidigare har Spanien bara spela runt och tillbaka nu attackerade de i djupled och slog även någon långboll. Trots spelövertag kontrade Italien in ledningsmålet det tog 10 sekunder från målvaktsutkast till bollen satt i mål. Rättvisa skipades när den hatade Morata ordnade kvittering. Förlängningen var en kamp mot mittbacks gubbarna i Italien, de skulle man inte vilja möta en mörk kväll på en bakgata. Italien vinner på straffar, rättvist? Idrotten är inte alltid logisk, men Spanien har något bra på gång. VM kval i september, då får vi parkera bussen och be till högre makter.

Danmark mot England på Wembley kunde väl bara sluta på ett sätt? Efter en kvart hade nervositeten släppte för danskarna och de började trilla boll och skapa målchanser. Vi fick se en dröm frispark av unge Damsgard och England var i gungning. Utjämningen kom kort före pausvilan, inblandad var naturligtvis yrvädret Sterling. Enorm skillnad att gå till vila med 1-1 för England. Med publikens stöd i ryggen tog England över matchen, men danskarna krigade sig kvar ända till förlängning. Nu var det spel mot danska målvakten Schmeichel, han räddade till och med straffen men kunde inte göra något åt returen. Tråkigt att en semifinal skall avgöras på en mycket tveksam straff, varför finns VAR? vi fick en utförlig genomgång av domar experten Eriksson som inte heller gillade hur systemet används. Sett till hela matchen vinner England rättvist, men danskarna kan vara stolta över sin prestation.

Längtar redan till finalen⚽️😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar