onsdag 21 juli 2021

VILKEN KROSS

OS invigningen är på fredag, men fotbollen för damer tjuvstartade på onsdagen. Det var en spännande match på programmet direkt Sverige mot favoriterna USA. Efter 20 minuter trodde man inte sina ögon, Sverige tog tag i spelet och dominerande och fick gå till vila med en 1-0 ledning, något i underkant. När 2-0 målet kom i andra halvlek trodde man att USA skulle bli irriterade och och trycka upp hela laget och visa sitt rätta jag. Visserligen skapade de en del chanser, men Sverige spelade lugnt och det blev aldrig någon panik. Efter ett drömanfall blev det istället 3-0 och godnatt USA.

Jag har sett många matcher med svenska damlandslaget, men det var många år sedan jag såg den här kvaliten på spelet. Bra försvarsspel och en passningsskicklighet som saknats tidigare. Vi får nog gå tillbaka till Moström ochLjungberg tiden. Nu kan många påpeka att USA var ovanligt bleka, men Sverige såg till att de inte fick en lugn stund. Gerardsson har fått fason på laget och nu ligger vägen öppen för en något enklare kvartsfinal.👍⚽️😀

STAMPA NED FÖTTERNA I GRÄSMATTAN OCH VAR ÖDMJUKA!!