tisdag 29 juni 2021

EM FYRVERKERI

 Vi som älskar fotboll och dramatik fick oss en kväll som man sent kommer att glömma. Det var svårt att somna och förstå vad som egentligen hände. Spanien och Frankrike leder med 3-1 när det är 10 minuter kvar, två av favoriterna till guld, matcherna är över tänker alla det är bara att spela lite cyniskt och inte bjuda på någonting. Istället fortsätter båda lagen att spela sin publikfriande fotboll och underskattar sina motståndare. Stjärnorna promenerar runt och tappar boll på fel ställen.

Det är så befriande att se sämre lag på pappret kan besegra de stora kolosserna. Om man inte har det i fötterna får man använda huvudet. Nu kom Spanien undan med blotta förskräckelsen, men Tjeckien och Schweiz besegrade Holland respektive Frankrike. Efter att ha sett de här matcherna förstår man att det finns många bra fotbollsspelare som inte är så kända för den stora massan. Det skall vi tänka på när vi kallar alla våra svenska spelare för stjärnor, det är lätt att bli hemma blind..

Jag tror inte att det blir någon sprakande tillställning mot Ukraina, men hoppas att vi använder huvudet och inte tror att vi kommer att spela ut Ukraina för att vi tog en turlig gruppseger. Spela efter förutsättningarna så att vi får uppleva en kvartsfinal!!⚽️👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar