lördag 29 juni 2019

VILKEN ÖVERRASKNING

Jag har följt Sveriges alla matcher i damfotbolls VM och hade ingen förhoppning om att de skulle ta sig till en semifinal. Jag hade glömt att allt kan hända i idrott, Finland vann guld i ishockey VM med ett mediokert lag på pappret. Att dessa laglojala fotbollsarbetare skulle skapa så många målchanser kunde ingen drömma om.

Coach Gerhardsson fick alla att underordna sig lagets försvarsspel, som de sprang och slet matchen igenom. Tyskland hade märkbart svårt att skapa vassa målchanser mot ett taktiskt Sverige. Det är naturligtvis laget som skall hyllas, men jag kan inte låta bli att nämna Blackstenius och Jacobsson. Ingen av dessa har imponerat under turneringen nu helt plötsligt spelade de på en nivå som chockade alla. Jacobsson har snabbheten men nu kontrollerade hon även bollen, Blackstenius sprang över allt som var i närheten och var ständigt ett hot mot tröga tyskar. Ingen tillfällighet att båda blev målskyttar.

Har man inte de riktigt stora stjärnorna får man ta till andra medel för att lyckas det fattade Gerhardsson och han fick ut max av varje individ. Inte nog med semifinal Sverige är också klara för OS. Den här framgången blir förhoppningsvis ett lyft för svensk damfotboll. Sjöstrand på förbundet jublar nya friska pengar strömmar in till svensk fotboll.

Vilka framgångar för detta lilla land först herrarna och nu damerna. Fotbollen har träffat rätt när det gäller ledarstaben både på herr och damsidan.

GRATTIS SIKTA PÅ FINAL⚽️🍾🥇

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar