tisdag 11 juni 2019

SPANSK LEKSTUGA

Att det skulle bli en brutalt svår match mot Spanien var alla överens om, men det här blev värre än väntat. Det går inte att ha några större invändningar mot laguttagningen och att Sverige var tvungna att lägga tonvikten på försvarsspelet. Spelarna var rätt i sina positioner, men problemet var att de enbart markerade sin yta. Noll aggressivitet, klev inte in i några närkamper och då blir det svårt att erövra bollen. Gud vad jag längtade efter en Thern kopia som kunde visa lite pondus. Välkammade svenskar tittade på och  spanjorerna rullade boll mellan våra statister. Inte en rejäl närkamp på en hel match.

De få gånger vi fick låna bollen blev spelarna avslöjade, för långsamma och dålig teknik. Att Lustig inte får förnyat i Celtic är inte förvånande när man har sett hans passningsspel, tyvärr finns det väl ingen bättre. Vår kapten Ekdahl betraktas som en framtida dirigent på mittfältet, han såg man inte röken av på hela matchen. Det är i sådana här matcher kaptenen skall visa hur det skall se ut, ta rygg på mig. Det räcker inte att vara vältalig på presskonferensen. Beröm till Jansson och Olsson de visade ingen respekt och stod upp i varje situation.

Det är ingen katastrof att förlora mot Spanien borta, men att vara chanslös är inte bra för självförtroendet. Nu har laget visat tidigare att man kan repa mod och komma igen. Det kommer att bli spänning in i det sista, hoppas att Spanien vinner rubbet trots att de i praktiken är klara.😤⚽️
I kväll är det dags för damerna att visa upp sig i VM premiären, vi får hoppas att det blir lite roligare.😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar