fredag 13 september 2019

SHL TOPPEN

Nu är det bara en dag kvar tills allvaret börjar och det verkar bli lapp på luckan i de flesta arenor, vilken rivstart. Det är många som tippar samma lag i toppen och jag är inget undantag.

4 FBK
Har tappat en hel del spelare och det gäller för de nya att täppa till hålen på ett bra sätt. De svaren får man inte förrän efter 10-15 matcher. Bäck och Ejdsell är två unga värmlandspojkar som har alla möjligheter att blomma ut. Enligt en färsk rapport mår klubben väldigt bra ekonomiskt, störst eget kapital. Det har gjort det möjligt att satsa ordentligt på spelartruppen. Kraven blir därefter och nu är det bara final som räknas. Den bästa värvningen är kanske ”POPPE” som skall ansvara för backarna med hans rutin kommer FBK att släppa in lite mål.
3 LULEÅ
Har inte gjort några stora förändringar bygger vidare på kontinuitet. Ett par finländare skall vara kryddan i kollektivet. Orkar ”Bulan” ha samma engagemang och driv som tidigare blir det en rolig säsong. Efter förra årets fina prestationer ökar förväntningarna i Norrbotten, det gäller för spelarna att leva upp till fansens förhoppningar annars blir det glest på läktarna.
2 DIF
De sista åren har DIF byggt ett slagkraftigt lag i år är det kanske dags och skörda. Josefsson och Berglund är troligtvis ligans bästa CF fattas bara att Enkvist hade varit i spelbart skick. På backsidan finns det mycket offensiv skicklighet som hjälper till i pp. Målvakterna betyder minst 50% och därför känns värvningen av Svedberg som ytterst tveksam efter vad han visade upp i Timrå förra säsongen. Kanske lättare att freda målet bakom backarna i DIF?
1VF
Det är högst ovanligt att ett mästarlag kan ställa upp med i stort sett samma lag året efter. Det man skall komma ihåg är att laget består av en del äldre spelare som har upplevt det mesta, Lundkvist, Hjalmarsson, Karlsson bla. Hur hungriga är de efter nya titlar? Som tur är finns det några ungdomar som kan utmana det äldre gardet, så risken är nog inte så stor att de äldre somnar till, alla vill spela. Laget kommer att få bekänna färg alla vill slå mästarna.

UPP TILL KAMP NU KÖR VI🥅👊🏻🏒

1 kommentar: