tisdag 10 september 2019

SHL SPEKULATIONER

På lördag är det dags för SHL att starta säsongen. Lagen har visat upp sig i diverse vänskapsmatcher och precis som vanligt har resultaten varierat beroende på startuppställning. Jag skall försöka tippa en tabell efter 52 omgångar och det blir svårare för varje år. Känns som 6-7 lag är ungefär lika bra. Vi börjar i botten och går sakta uppåt.

14 OSKARSHAMN
Det är ingen större överraskning att nykomlingen får problem att undvika kval. Sent in i rekryteringen av nya spelare gör inte situationen enklare. Det är oundvikligt att det blir lite chansvärvningar så det var ingen sensation att man redan har skickat iväg en del spelare. Det är i vår laget skall vara sammansvetsat för att överleva kvalspelet. Laget kommer att överraska ibland men över 52 omgångar blir det för tufft. Positivt att de inte behöver bygga en ny hall och oavsett hur det går kan de förhoppningsvis komma ur säsongen utan en havererad ekonomi.
13 ÖREBRO
Precis som tidigare år består halva truppen av importer och det har inte varit något lyckat recept. Tycker att årets trupp ser tunnare ut än förra året. Nu är det svårt att värdera nyförvärven, de kanske är bättre än många tror och då är placeringen missvisande. I motgång tror jag inte att importerna är roliga att ha i ett lag så starten är otroligt viktig. Fansen som fyller arenan varje match är värda en framgång
12 LEKSAND
Hela Sveriges lag är tillbaka i finrummet och kassörerna gnuggar händerna. Oavsett hur Leksand spelar kommer de att locka publik till arenorna. Sportchefen har fått mycket beröm för sitt lagbygge,Zackrisson, Ahnelöf, Fransson och Abbot skall leda laget. Den här satsningen har kostat mycket pengar och är det inte bäst före datum på det här gänget? De håller en hygglig SHL nivå men toppspelare nja. Jag är övertygad om att laget får kriga i botten och räddar de kontraktet har de gjort det bra.
11LINKÖPING
Laget har sett helt ok ut i flera år men det har inte blivit några resultat. Nu har man bytt ut sportchef och tränare,  därmed hoppas föreningen att det skall bli en nytändning. Tror inte man vänder på skutan redan första året. Laget har ett bra utgångsläge där förväntningarna inte är speciellt stora och det innebär att ledare och spelare inte behöver känna ett onormalt tryck. Om man tittar på truppen måste transatlanterna producera om det skall bli ett hyggligt resultat.🥅🏒
Återkommer i morgon med nya spekulationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar