måndag 24 september 2018

50.000 !!

Hur är det möjligt att det kan komma så mycket publik till en fotbollsmatch i Sverige? Det är ingen liga som har något större förtroende i Europa. Malmö var nyligen i Belgien och var chanslösa, laget är troligtvis bäst i Sverige för tillfället.

Det är inte kvalite som är avgörande för att publiken skall fylla arenorna, som tur är, utan rivalitet mellan lag från samma stad eller närliggande städer som kallas derby. Det här bygger ofta på hat kärlek från många år tillbaka. Tur för svensk fotboll att de här derbyna finns annars skulle det vara en ointressant liga. Nu ser det ut som Helsingborg kommer in i finrummet vilket innebär att vi kan se fram emot ett hett Skåne derby.

Det är ingen skillnad när det gäller ishockey publiken bryr sig inte om passningsspelet är undermåligt de vill se kamp och rivalitet. Om inte intresset för SHL skall bli mindre för varje år är det dags att utöka ligan med fler lag och införa derbygrupper. Lagen i derbygrupperna skall mötas flera gånger. Det blir alltid något lag som blir lidande det får man ta i beräkningen. Naturligtvis skall lagen kvalificera på sportsliga grunder till SHL. Det är inte förbjudet att drömma och följande derbygrupper är inte helt orealistiska i dagsläget.  
NORD
SAIK
LULEÅ
LÖVEN
MODO
TIMRÅ
VÄSTRA
BRYNÄS
MORA
LEKSAND
ÖREBRO
FBK
ÖSTRA
DIF
AIK
SSK
LINKÖPING
HV71
SÖDRA
VÄXJÖ
VF
MALMÖ
RÖGLE
KARLSKRONA


 

     
                             








1 kommentar: